yläpalkki.gif (5571 bytes)

HM Teollisuusovet


|
TERÄSTAITTO-OVET | TERÄSOVIEN PINTAKÄSITTELY |
| KARMIPIIRUSTUKSET | LIUKUOVET | KUVAGALLERIA |

TERÄSTAITTO-OVET


TAITTO-OVELLA ON MARKKINOIDEN ALHAISIMMAT ELINIKÄKUSTANNUKSET

Teollisuusovialalla puhumme ovien elinikäkustannuksista. Nämä kustannukset sisältävät kaikki kustannukset, jotka ovi aiheuttaa haltijalleen.


terastaittoovi.jpg (38860 bytes)


Hankintahinta:
Oven asentamisesta sekä sen käyttöön laittamisesta aiheutuneet kustannukset, usein vain murto-osa elininkäkustannuksista.

Ylläpitokustannukset:
Kuluneiden osien vaihtamisesta sekä huollosta yms johtuvat kustannukset. Päälleajamisesta johtudeiden korjauksien kustannukset ovat huomattavia.

Käyttökustannukset:
Varsinaisen käytön lisäksi huomioidaan myös läpikulkuaika, energiansäästö sekä kustannukset päälleajamisesta / rikkoutumisesta.


Kun huomioidaan nämä tekijät, ovat taitto-ovien elinikäkustannukset aivan omaa luokkaansa. Taitto-ovella on äärimmäisen alhaiset ylläpitokustannukset, johtuen harvoista kulumisosista. Myös käyttökulut ovat hyvin alhaiset, koska taitto-ovi avautuu kahteen suuntaan (lyhyt avautumisaika, lyhyt läpikulkuaika - pieni energianhukka). Oven avautuessa sivusuuntiin, on trukki- / autonkuljettajalla aina ovilehdet näkökentässä ajaessaan ovesta läpi. Tämä minimoi päälleajamisriskiä, ja säästää korjaamiskuluja. Taitto-ovessa on mahdollisimman vähän liikkuvia osia.

HM-OVI on kauttaaltaan kuumasinkitty (myös kehysputkien sisäpuolella) ja eristetty. Se voidaan toimittaa kolmella eri peltikatteella: kuumasinkittynä, PVF2-muovipinnoitettuna RR-peltinä tai, mikäli asiakas niin haluaa, hiekkapuhallettuna ja maalattuna vapaavalintaisessa kaksikomponenttivärissä.

HM-OVELLE myönnämme 5 vuoden tehdastakuun .

Esimerkki sivulle asennetusta moottorista.                       Moottori tyyppi MA


terastaittoovi.jpg (38860 bytes)

Kaksinkertainen simpukkavaihde, avonainen.

Moottorin rakenne, ja kytkentämitat täyttävät kansainväliset vaatimukset IEC34-1 ja 72 sekä SS 4260101 ja SS 4260102 standardien mukaan.

Avoin, itsepidättyvä vaihteisto, jossa simpukka-ruuvit ja pyörät voideltu kuivavoiteluaineella.

.

TERÄSOVIEN PINTAKÄSITTELY


Valitse oikea pintakäsittely

HM-teräsovet ovat aina perus versiossaan kuumasinkittyjä. Saadakseen vastaava suojakerroin maalaamalla, se kestäisi viikon käsitellä.

.
VAIHTOEHTO 1

Kuumasinkitys antaa täydellisen peiton ja kaksinkertaisen suojan.
Upottamalla ovi sulaan sinkkiin, saadaan pinnoite ovilehden joka kohtaan, sekä ulko- ja sisäpuolelle että muuten vaikeasti suojattaviin kohtiin. Kuumasinkittäessä kulmien ja reunojen pinnoista tulee erityisen paksut, maalattaessa taas ohuemmat.

Kuumasinkitys suojaa terästä kahdella tavalla.
Ensinnäkin sinkkipinnoite ruostuu erittäin hitaasti ja antaa näinollen ovelle pitkän iän. Toisekseen sinkki antaa katodisen suojan, jos pinnoite vaurioituisi. Poranreikiin, leikkausreunoihin tai naarmuihin muodostuu galvaaninen elementti, jossa sinkistä tulee uhrianodi ja suojaa terästä korroosiolta.

VAIHTOEHTO 2

Kuumasinkityn rungon päällystäminen Pvf2-maalatulla teräslevyllä.
Ovet voidaan myös toimittaa Pvf2-maalatulla,profiloidulla teräslevyllä, eri vakiovärisävyissä. Usein valitaan maalattu teräslevy ulkopuolelle ja kuumasinkitty sisäpuolelle.

Mitä Pvf2-maalaus merkitsee?
Korkealuokkaiset pigmentit antavat pinnalle erittäin hyvän kiillon ja värikeston, sekä likaa tehokkaasti torjuvan pintakovuuden. Pvf2-maalaus sopii julkisivuille, joille asetetaan korkeat vaatimukset kiillon ja värikeston suhteen.

VAIHTOEHTO 3

Teräsovien pintakäsittely erittäin vaativiin olosuhteisiin.
Ruostuttavissa ympäristöissä, kuten rannikolla suolaveden läheisyydessä, pesuhalleissa, paperitehtaissa, maataloudessa jne. voidaan oven elinikää pidentää maalaamalla kuumasinkitty perusrakenne. Tämä maalaus asettaa suuret vaatimukset esikäsittelylle ja maalin valinnalle, mikä useimmiten merkitsee hiekkapuhallusta, pohjamaalausta n. 100 my erikoispohjamaalilla, sekä maalausta 2-komponenttimaalilla 40-50 my. Koska vaatimukset vaihtelevat olosuhteiden mukaan, nämä on aina arvioitava erikseen. Mikäli kuumasinkitty pinta halutaan maalata hiekkapuhaltamatta, pinnan pitää vanhentua noin kaksi vuotta ennen käsittelyä.

KARMIPIIRUSTUKSET


4-osainen käsikäyttöinen
4-osainen konekäyttöinen
4-osainen konekäyttöinen yhdellä yläkoneella

PARIOVET JA KÄYNTIOVI

HM kuumasinkityt pariovet ja käyntiovet ovat ensisijaisesti tarkoitetut teollisuusympäristöihin. Vankan rakenteensa ansiosta ne soveltuvat myös hyvin sisätiloihin.

Ovien runkona on kuumasinkityt putkiprofiilit, mitkä antavat ovilehdelle riittävän jäykkyyden. Tästä syystä ovi jää toimintakuntoiseksi vaikka verhousta kolhittaisiin. Saranat ja helojen kiinnikkeet hitsataan runkorakenteeseen.

Nämä arvokkaat ominaisuudet tekevät ovista kovaa kulutusta kestävät ja takaavat pitkän käyttöiän vähäisellä huoltotarpeella. On itsestäänselvyys että HM tuotteissa myös viimeistely on ensiluokkaista.

Mitä tulee ovien muotoon, valinnanvapaus on suuri. On itsestään selvää, että ikkunoiden korkeus, rivien määrä, lohkojako ja väri on vapaasti valittavissa. Teemme oven juuri sellaiseksi kuin itse haluatte!

Lisäksi asennus on hyvin yksinkertainen, ja sovellettu itseasennusta varten. Meillä on tietysti koulutettuja asentajia jotka mielellään auttavat asennuksessa. Tekninen osaaminen on vankkaa, ja kattaa kaiken oviaukon tekemisestä aina kokonaistoimitukseen.

Karmipiirustukset

LIUKUOVET

Kuvassa kaksiosainen konekäyttöinen HM teräsliukuovi. Kone on vasemmalla puolella jolla käyntiovi on kokoontaittuva.

LIUKUOVEN KIINNITYSALUE
Kaksiosainen kone- tai käsikäyttöinen

LIUKUOVEN KIINNITYSALUE
Yksiosainen kone- tai käsikäyttöinen


| Palaute | Päävalikko | Karmipiirustukset |
(C) copyright HELAMESTARIT OY 1999